top of page

Pianoles zoals het bedoeld is


De pianolessen zijn weer van start en ik wil de nieuwe leerlingen nog eens van harte welkom heten.

Pianospelen is super leuk, muziek maken is als het maken van een tekening je kunt zelf bepalen hoe het er uit gaan zien, welke kleuren, onderwerp zoals landschap, portret, stilleven, abstract, wild, rustig…Zo ook met muziek!

Voldoening

Als je beginner bent gaat de aandacht natuurlijk eerst naar het spel zelf. Hoe druk ik de toetsen in, wat gebeurt er met de klank, hoe lees ik de noten. Een ware ontdekkingstocht wat heel veel voldoening kan geven doordat je steeds beter begrijpt!

Je repertoire

Als je wat langer speelt kun je al kiezen “wat wil ik eigenlijk spelen?!” Waar luister ik eigenlijk naar op Youtube, Spotify? Leuk om hier iets van te kunnen spelen misschien? Er is ook hele mooie pianomuziek in heel veel stijlen zoals klassiek, bijvoorbeeld Alla Turka van Mozart of de Moonshine sonate van Beethoven. Maar ook zoveel mooie film -soundtracks als: Pirates of the Caribbean, Harry Potter, Star Wars etc.

Uiteindelijk kom je vanzelf bij jouw gewenste muziek en zo bouw je aan je eigen speellijst.

Voorspelen

Er komen weer voorspeel momenten en je kunt voorspelen voor publiek of in een open les. Ook samenspelen met een ander instrument kan tot de mogelijkheden horen. Informeer naar de voorspeel mogelijkheden!

Oefenen, oefenen

Als nieuwe toevoeging aan het jaarprogramma is de mogelijkheid van een workshop ‘hoe leer ik improviseren?’

Bij voldoende deelnemers gaan we van start.

Ik wens jullie een fijn en muzikaal seizoen toe!

166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page