top of page

piano- en keyboardles voor iedereen

Er zijn vele opties mogelijk. Het beste is om een proefles af te spreken waarna advies volgt voor de beste lesvorm. 

pianoles voor kinderen

Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar is er een beginners methode voor piano. Zo maakt de zoon of dochter zich stap voor stap het toetsenspel eigen. Niet alleen via noten lezen, maar ook al luisterend en afkijkend van de docent of een tutorial (video). Dit stimuleert vanaf het eerste begin het ‘op gehoor’ spelen. Ook wordt het lezen van akkoorden meteen vanaf het begin in de lessen meegenomen. Middels een schriftje schrijft de docent op wat hij gedaan heeft in de les en maakt eventueel aantekeningen voor de ouders/begeleiders om het zoon of dochter thuis op weg te helpen. U werkt daarmee als ouder mee om uw zoon of dochter betrokken en scherp te houden bij het oefenen van de muziekstukjes. Kijk gerust mee over de schouder, u leert mee terwijl u helpt. Keyboard is een onderdeel van de piano/keyboardles als de muziek daarom vraagt. 

keyboardles voor kinderen

Bij de keyboardmethode ligt het accent al meteen op akkoordenspel en spelen met de automatische begeleiding en andere mogelijkheden van het keyboard. Mocht uw zoon of dochter kiezen voor keyboardles voor kinderen zal tevens het piano spelen in de les worden geoefend. Dit heeft te maken met de motoriek van het pianospel die toch weer anders is dan het keyboardspel. Mocht op een later moment de keuze worden gemaakt voor de piano studie dan is er geen achterstand en kan de leerling geruisloos overstappen op de pianostudie. Meestal ontstaat deze wens na ongeveer 2 seizoenen keyboardles.

 

pianoles voor jongeren

Samen kijken we hoe we de piano/keyboardlessen inrichten om zoveel mogelijk in jouw smaak van muziek een speelstijl te ontwikkelen en een repertoire op te bouwen. Daarbij maken we gebruik van tutorials via YouTube en andere Apps die helpen om je spel te doen groeien.

Ook als beginnend jongere kun je beginnen met piano spelen en komt alles aan de orde, zoals:

  • Noten en akkoorden lezen

  • ‘op gehoor’ spelen

  • werken met tutorials van YouTube

afgestemd op jou wensen en stijl van spelen.

pianoles voor volwassenen

Het kan zijn dat je de draad weer wilt oppakken waar je vroeger gestopt bent, of je wilt aan de gang om je repertoire weer op te frissen en verder te groeien in je spel. Ook kun je vragen hebben over de songs die je speelt met je band/ensemble of dat je extra begeleiding voor de hele groep wenst, ook dat is te combineren met je piano/keyboardles. Je kunt je klassieke pianorepertoire mooi combineren met lichte muziek. Vraag gerust om de mogelijkheden die er zijn.

bottom of page